Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

RIDOMIL GOLD 465.2 SL

Χρήση του μυκητοκτόνου RIDOMIL GOLD 465.2 SL

RIDOMIL GOLD 465.2 SL

Metalaxyl-m 46.52%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 52.2%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του RIDOMIL GOLD 465.2 SL εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μυκητοκτόνο με προληπτική δράση κατά του περονόσπορου σε καλλιέργειες αμπέλου, κηπευτικών και πατάτας. Tο metalaxyl-m είναι εκλεκτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο με δράση κατά των ωομυκήτων που κινείται ακροπεταλικά προστατεύοντας την νέα βλάστηση παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογένεση με μεγάλη διάρκεια δράσης και ανθεκτικότητα στη διαβροχή. Εμφανίζει και θεραπευτική δράση.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Η χρήση στο θυμάρι περιλαμβάνει και την δευτερεύουσα χρήση στην ρίγανη.
Η χρήση στον βασιλικό περιλαμβάνει και τις δευτερεύουσες χρήσεις στην μέντα και τον δυόσμο.
Η χρήση στην καλλιέργεια του μαρουλιού αναφέρεται στις ακόλουθες δευτερεύουσες χρήσεις σύμφωνα με την ΥΑ 7807/207777/05.08.2021: Κατσαρά μαρούλια, Μαρούλια σαλάτες, Κεφαλωτά μαρούλια, Κοινά μαρούλια.
1.Για αύξηση της αποτελεσματικότητας στην καλλιέργεια του κρεμμυδιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τον επιφανειοδραστικό παράγοντα ADIGOR EC.
*Δόση LWA:
Σε γραμμικά συστήματα φύτευσης/ καλλιέργειες κάθετης ανάπτυξης, για την εφαρμογή της βέλτιστης δόσης σε σχέση με το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας, να γίνεται υπολογισμός της δόσης ανά στρέμμα λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της καλλιέργειας (ύψος βλάστησης και απόσταση μεταξύ των γραμμών) και τη δόση LWA ως εξής:
Τελική εφαρμοζόμενη δόση ανά στρέμμα= (LWA/100.000) x Δόση LWA (από τον ανωτέρω πίνακα), όπου LWA= 2 x [ύψος βλάστησης (μέτρα) x 10.000/ απόσταση μεταξύ των γραμμών (μέτρα)]
Για το αμπέλι:
Ως ύψος βλάστησης ορίζεται η απόσταση από το σταύρωμα μέχρι την κορυφή της βλάστησης.
H δόση LWA είναι σταθερή (120 κ.εκ. ανά 10.000 τ.μ. LWA), ενώ η τελική εφαρμοζόμενη δόση ανά στρέμμα αυξάνεται ακολουθώντας το μέγεθος της φυλλικής επιφάνειας, με μέγιστη επιτρεπτή δόση αυτή των 20 κ.εκ. ανά στρέμμα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλη. 100 κ.εκ. έως 1 λίτρο. HDPE, HDPE/PA.
2.Δοχείο. 5 λίτρα. HDPE, f- HDPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2036
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην αναζήτηση