ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ - GOLTIX 90 WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ - GOLTIX 90 WG

ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΑ ΕΤΗΣΙΑ: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

GOLTIX 90 WG

Metamitron 90%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 6.25%


Οδηγίες εφαρμογής για ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του GOLTIX 90 WG για χρηση σε ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ζιζανιοκτόνο για τη καταπολέμηση μονοετών, πλατύφυλλων και μερικών αγρωστωδών ζιζανίων για την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του εδάφους με 35 - 40 λίτρα νερό / στρ. και ενσωμάτωση σε βάθος 2-3 εκ. με ελαφρύ φρεζάρισμα (προφυτρωτική εφαρμογή) ή πότισμα (προσπαρτική). Το χωράφι πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο (ψιλοχωματισμένο). Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται με μπεκ τύπου σκούπας, πίεση ψεκαστικού μέχρι 3 ατμ. (45 psi) με σταθερή ταχύτητα και υπό στενή ανάδευση.
Η προσπαρτική εφαρμογή γίνεται σε γυμνό έδαφος κατά προτίμηση όταν το έδαφος είναι μέσης συστάσεως με έλλειψη επιφανειακής υγρασίας.
Η προφυτρωτική εφαρμογή συνιστάται σε εδάφη με επιφανειακή υγρασία και καλή προετοιμασία. Να αποφεύγεται η εφαρμογή σε πολύ ελαφρά ή σε οργανικά εδάφη. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν ακολουθήσει βροχή ή τεχνητή βροχή.
Η μεταφυτρωτική εφαρμογή δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη προφυτρωτική σε βαριά ή χουμώδη εδάφη. Ο ψεκασμός γίνεται από το στάδιο των δύο πρώτων πραγματικών φύλλων των τεύτλων όταν δεν έχει προηγηθεί ψεκασμός προφυτρωτικά ή ψεκάστηκε μόνο GOLTIX. Από το στάδιο των τεσσάρων πραγματικών φύλλων, όταν έχει προηγηθεί προφυτρωτικός ψεκασμός με άλλα ζιζανιοκτόνα.
Οι δόσεις είναι ανάλογα με το είδος των ζιζανίων και τον τύπο του εδάφους.
Τα είδη Βλήτων (Αmaranthus blitoides, A. lividus) και Ζωχός (Sonchus oleraceus) δεν καταπολεμούνται, όμως σοκάρονται σε βαθμό που δεν αποτελούν έντονο πρόβλημα.
Συνθήκες εφαρμογής: Η προσπαρτική εφαρμογή γίνεται σε γυμνό έδαφος κατά προτίμηση όταν το έδαφος είναι μέσης συστάσεως με έλλειψη επιφανειακής υγρασίας. Η προφυτρωτική εφαρμογή συνιστάται σε εδάφη με επιφανειακή υγρασία και καλή προετοιμασία. Να αποφεύγεται η εφαρμογή σε πολύ ελαφρά ή σε οργανικά εδάφη. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν ακολουθήσει βροχή ή τεχνητή βροχή. Η μεταφυτρωτική εφαρμογή δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη προφυτρωτική σε βαριά ή χουμώδη εδάφη. Ο ψεκασμός γίνεται από το στάδιο των δύο πρώτων πραγματικών φύλλων των τεύτλων όταν δεν έχει προηγηθεί ψεκασμός προφυτρωτικά ή ψεκάστηκε μόνο GOLTIX. Από το στάδιο των τεσσάρων πραγματικών φύλλων, όταν έχει προηγηθεί προφυτρωτικός ψεκασμός με άλλα ζιζανιοκτόνα. Οι δόσεις είναι ανάλογα με το είδος των ζιζανίων και τον τύπο του εδάφους. Τα είδη Βλήτων (Αmaranthus blitoides, A. lividus) και Ζωχός (Sonchus oleraceus) δεν καταπολεμούνται, όμως σοκάρονται σε βαθμό που δεν αποτελούν έντονο πρόβλημα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 28/02/2014
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επιβλαβές και επικίνδυνο για το περιβάλλον (Xn/N)

Επιστροφή στην σελίδα ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ