ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - HECTOR MAX WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - HECTOR MAX WG

Σολανόν το κίτρινο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

HECTOR MAX WG

Dicamba, ως άλας Νατρίου 55% / Nicosulfuron 9.2% / Rimsulfuron 2.3%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 16.3%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του HECTOR MAX WG για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση ορισμένων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργεια αραβοσίτου.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος. Να χρησιμοποιείτε ακροφύσια σε σχήμα βεντάλιας και μεσαίες-χαμηλές πιέσεις.
1.Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους. Η μικρότερη δόση συνιστάται επί μονοετών αγρωστωδών και δικοτυλήδονων ζιζανίων στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Η μεγαλύτερη δόση συνιστάται σε πολυετή ζιζάνια, μονοετή ζιζάνια ήδη ανεπτυγμένα καθώς και στο ζιζάνιο Digitaria spp. (Αιματόχορτο).
2.Το ζιζάνιο Solanum nigrum (Αγριοντομάτα) είναι μετρίως ευαίσθητo.
3.Κατά τον ψεκασμό συνιστάται η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού VIVOLT SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο ή προσκολητικού CODACIDE EC σε δόση 125 κ.εκ./στρέμμα.
-Τυχόν βροχόπτωση εντός 3 ωρών από την εφαρμογή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζιζανιοκτόνο δράση.
-Να μην εφαρμόζετε σε βρεγμένα φυτά.
-Να μην εφαρμόζετε σε εδάφη που περιέχουν ποσοστό άμμου μεγαλύτερο από 80%.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
Για την αποφυγή ή την καθυστέρηση εμφάνισης ανθεκτικών ζιζανίων συνιστάται η εναλλαγή ή ανάμειξη σκευασμάτων που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης.
Σε περίπτωση που χρειαστεί επανασπορά των αγρών που έχουν προηγουμένως ψεκαστεί με HECTOR MAX, να επιλέγετε μόνο καλαμπόκι.
Μετά την εφαρμογή του σκευάσματος σε καλαμπόκι, μπορούν να ακολουθήσουν όλες οι χειμερινές ή ανοιξιάτικες καλλιέργειες εκτός τομάτας και καπνού. Την επόμενη άνοιξη ή το 2ο φθινόπωρο μετά την εφαρμογή μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε καλλιέργεια.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους. Η μικρότερη δόση συνιστάται επί μονοετών αγρωστωδών και δικοτυλήδονων ζιζανίων στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Η μεγαλύτερη δόση συνιστάται σε πολυετή ζιζάνια, μονοετή ζιζάνια ήδη ανεπτυγμένα καθώς και στο ζιζάνιο Digitaria spp. (Αιματόχορτο). 2.Το ζιζάνιο Solanum nigrum (Αγριοντομάτα) είναι μετρίως ευαίσθητo. 3.Κατά τον ψεκασμό συνιστάται η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού VIVOLT SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο ή προσκολητικού CODACIDE EC σε δόση 125 κ.εκ./στρέμμα. -Τυχόν βροχόπτωση εντός 3 ωρών από την εφαρμογή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζιζανιοκτόνο δράση. -Να μην εφαρμόζετε σε βρεγμένα φυτά. -Να μην εφαρμόζετε σε εδάφη που περιέχουν ποσοστό άμμου μεγαλύτερο από 80%. Διαχείριση ανθεκτικότητας Για την αποφυγή ή την καθυστέρηση εμφάνισης ανθεκτικών ζιζανίων συνιστάται η εναλλαγή ή ανάμειξη σκευασμάτων που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης. Σε περίπτωση που χρειαστεί επανασπορά των αγρών που έχουν προηγουμένως ψεκαστεί με HECTOR MAX, να επιλέγετε μόνο καλαμπόκι. Μετά την εφαρμογή του σκευάσματος σε καλαμπόκι, μπορούν να ακολουθήσουν όλες οι χειμερινές ή ανοιξιάτικες καλλιέργειες εκτός τομάτας και καπνού. Την επόμενη άνοιξη ή το 2ο φθινόπωρο μετά την εφαρμογή μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε καλλιέργεια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 15/08/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ