Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Υλεμυια - ΠΕΠΟΝΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Υλεμυια ή Μύγα των σπόρων Delia platura (Hylemya platura), (Diptera: Anthomyidae): Προτιμά εδάφη με υψηλή υγρασία και πλούσια σε οργανική ύλη. Δραστηριοποιείται στην αρχή της άνοιξης. Έχει 3 γενεές το χρόνο. Οι προνύμφες διαβιούν στο έδαφος και η νύμφη διαχειμάζει στο έδαφος. Οι προνύμφες αρχικά τρέφονται με οργανικά υπολείμματα κοντά στο βλαστό του φυτού και ορύσσουν στοές στο στέλεχος του νεαρού φυτού τα οποία και καταστρέφουν. Προσοχή όμως πρέπει να δίνεται σε προσβολές φυταρίων που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης.

Αντιμετώπιση: 
  α) 
Συνιστάται η επιτάχυνση του φυτρώματος των σπόρων και της ανάπτυξης των φυτών. 
  β) Απομάκρυνση των υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας. 
  γ) Αποφυγή υπερβολικής υγρασίας στο έδαφος. 
  δ) Χρήση σπορόφυτου για την εγκατάσταση της καλλιέργειας και αποφυγή της χρήσης σπόρου όπου υπάρχει καθυστέρηση στο φύτρωμα και ιστορικό προσβολών. 
  ε) Βιολογική καταπολέμηση με επεμβάσεις στο έδαφος για τον έλεγχο των προνυμφών του δίπτερου με εφαρμογή του εντομοπαθογόνου νηματώδη Steinernema feltiae. 
στ) Χημική καταπολέμηση.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection