Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Μαργαρονια - ΕΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

ΜαργαρόνιαPalpita vitrealis(=unionalis) (Rossi) LEPIDOPTERA: PYRALIDAE
Προσβάλει την τρυφερή βλάστηση (κορυφές και φύλλα τρυφερών βλαστών, κλειστά άνθη και πράσινους αναπτυγμένους καρπούς). Στη χώρα μας έχει 4-5 γενεές το χρόνο.
Σε μεγάλα ελαιόδεντρα η ζημιά δεν είναι αξιόλογη εκτός από ορισμένες τοποθεσίες και χρονιές, που πιθανώς να σχετίζεται με την παρατεταμένη αφθονία νέας βλάστησης.
Κατά κανόνα το έντομο μπορεί να προκαλέσει αξιόλογη ζημιά σε νεαρά δενδρύλλια, σε φυτώρια ή νεοσύστατους ελαιώνες.
Χημική αντιμετώπιση: Συνιστάται μία επέμβαση με εγκεκριμένο σκεύασμα μόνο σε φυτώρια δενδρυλλίων ελιάς καθώς και σε νεαρά δένδρα όταν παρουσιαστούν έντονες προσβολές. Η αντιµετώπιση πρέπει να γίνεται έγκαιρα γιατί οι προνύµφες προστατεύονται µέσα στα τυλιγµένα φύλλα και όσο µεγαλώνουν είναι περισσότερο ανθεκτικές στα εντοµοκτόνα. 

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection