Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Πολλινια - ΕΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Φυματιόμορφη ψώρα της ελιάς ή ΠολλινιαPollinia pollini HOMOPTERA: ASTEROLECANIIDAΕ
Εγκαθίσταται σε ρωγμές, πληγές ή ουλές του φλοιού ή στους κόμβους και στις μασχάλες των κλάδων και των κλαδίσκων ή στο πάνω μέρος των φύλλων κοντά στο κεντρικό νεύρο.
Απομυζούν τους χυμούς του φλοιού των δένδρων. Σε έντονους πληθυσμούς εμποδίζεται η έκπτυξη των οφθαλμών, περιορίζεται η νέα βλάστηση και η καρποφορία του επόμενου έτους. Τα μελιτώδη απεκκρίματα του ευνοούν την ανάπτυξη της καπνιάς. Η υγρασία επιδρά δυσμενώς στην ανάπτυξη των πληθυσμών του P. pollini.
 
Παρακολούθηση πληθυσμών: Η παρακολούθηση γίνεται με δειγματοληψίες βλαστικών τμημάτων.

Καλλιεργητικά μέτρα: Ενίσχυση της θρεπτικής κατάστασης των δέντρων με κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες (κλάδεμα, ισορροπημένη λίπανση και άρδευση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού).
Αφαίρεση και καύση των προσβεβλημένων από το έντομο κλαδίσκων ως τις αρχές Απριλίου προτού αρχίσουν οι εκκολάψεις.
Ανανεωτικά κλαδέματα σε ηλικιωμένα δένδρα
Αντιμετώπιση άλλων εντόμων (φλοιοτρίβης, λεκάνιο κλπ) αλλά και ασθενειών όπως του κυκλοκονίου.

Χημική αντιμετώπιση: Όταν οι πληθυσμοί είναι πυκνοί συνιστώνται ψεκασμοί με τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά κατά το μέγιστο της εκκόλαψης των νεαρών ανηλίκων (ερπουσών νυμφών) στάδιο που ξ Πολλίνια ειναι ευαίσθητη στα εντομοκτόνα (Απρίλιο -Μάιο).

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection