Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Πυρηνοτρητης - ΕΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Prays oleae (Lepidoptera, Yponomeutidae) (κν. πυρηνοτρήτης)
Συμπτώματα: Φαγωμένα φύλλα, νεκρωμένα φύλλα, πτώση φύλλων και καταστροφή τρυφερών βλαστών. 
Είναι ένα μικρό λεπιδόπτερο, η προνύμφη του οποίου προσβάλλει τα άνθη, τους καρπούς και τα φύλλα της ελιάς.
Τα ενήλικα έντομα έχουν μήκος 6-7 χιλ. και τέσσερα φτερά γκρίζα με ασημένια σημάδια και μικρά μαύρα στίγματα
Ο πυρηνοτρήτης έχει τρεις γενεές το χρόνο, οι οποίες είναι συγχρονισμένες με την ανάπτυξη των οργάνων της εληάς από τα οποία τρέφεται. Η πρώτη γενεά αναπτύσσεται στα άνθη (ανθόβια γενεά), η δεύτερη αναπτύσσεται στον καρπό (καρπόβια) και η τρίτη στο φύλλωμα (φυλλόβια γενεά).
Στη δεύτερη γενιά, το πλέον προβληματικό στάδιο είναι αυτό της κάμπιας του καρπού. Μπορεί να προκαλέσει μαζική πτώση καρπών και βλάπτει τις ελιές που προορίζονται για παραγωγή ελαιολάδου και κονσερβοποίηση. 

Αντιμετώπιση: Tο έντομο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση παγίδων με φερομόνη και χημικών μέτρων όπως οι διάφοροι τύποι εντομοκτόνων.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection