Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Ακαρεα - Τετρανυχοι - ΜΗΛΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Από τα ακάρεα που προσβάλλουν την μηλιά, ο κόκκινος τετράνυχος αποτελεί το περισσότερο ζημιογόνο είδος.
Το άκαρι ζει και στις δύο επιφάνειες των φύλλων προκαλώντας με την τροφική του δραστηριότητα μείωση της φωτοσυνθετικής ικανότητας των φύλλων και μείωση της ποσότητας και ποιότητας των παραγόμενων καρπών.

Επέμβασης: Καλό είναι να υπάρχει εβδομαδιαία παρακολούθηση και δειγματοληψία για διαπίστωση έναρξης των εκκολάψεων των χειμερινών αυγών. Πρέπει να γίνετε επέμβαση με σκευάσματα ωοκτόνου - προνυμφοκτόνου δράσης όταν καταμετρηθούν περισσότερα από 10 αυγά σε κάθε ανθοφόρο οφθαλμό ή 1000 αυγά σε βλαστό καρποφόρου ξύλου ενός μέτρου. Εάν η προσβολή είναι μικρότερη, αρκεί η επέμβαση με ορυκτέλαια- παραφινέλαια.
Χρόνος επέμβασης: Με την έναρξη των εκκολάψεων των χειμερινών αυγών έως το πολύ το 50% των εκκολάψεων (δηλαδή περίπου μέσα Φεβρουαρίου)

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection