Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους ορους χρήσης μας. Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας μπορείτε ανα πάσα στιγμή να διαγραψετε το λογαριασμό σας.
Εγκαθίστανται συνήθως στην κάτω επιφάνεια των φύλλων, με τα στιλέτα τους (χηληκέρατα) διατρυπούν τη φυλλική επιδερμίδα και απομυζούν τους φυτικούς χυμούς, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία φωτοσύνθεσης και αναπνοής του φυτού, Τα φύλλα παρουσιάζουν χλωρωτικές κηλίδες και πρόωση γήρανση. Σε προχωρημένες προσβολές τα φύλλα καφετιάζουν, ξεραίνονται και πέφτουν, οι ζημιές αρχικά φαίνονται στις ξηρές περιοχές της καλλιέργειας. Τα φυτά που υποφέρουν από έλλειψη νερού είναι περισσότερο τρωτά στα ακάρεα.
Steneotarsonemus pallidus (άκαρι του κυκλάμινου): Είναι ο σοβαρός εχθρός της φράουλας, προκαλεί κακή ανάπτυξη, νανισμό και μικροφυλλία, προσβάλει την ακραία βλάστηση. Η ακραία βλάστηση εμφανίζεται θυσανωτή, τα άνθη αποχρωματίζονται, δεν αναπτύσσονται κανονικά και δίνουν καρπούς ακανόνιστους, με εσχαρώσεις και κακής ποιότητας. Σε ευνοϊκές συνθήκες εναποθέτει περίπου 90 αυγά. Η περίοδος εναπόθεσης είναι τέτοια έτσι ώστε το άκαρι να βρίσκεται στα φυτά καθ΄ όλη την καλλιεργητική περίοδο.
Αντιμετώπιση:
α) Τοποθέτηση παγίδων και περιοδική εξέταση φυτών για εντοπισμό ακμαίων η προνυμφικών σταδίων αντίστοιχα. β) Χρήση εγκεκριμένων ακαρεοκτόνων.
Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού
Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας
Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Με το Plant Protection έχετε πρόσβαση στις λίστες των επιτρεπόμενων σκευασμάτων ανά καλλιέργεια, τις οδηγίες χρήσης, τα δοσολογικά σχήματα, και τον τρόπο εφαρμογής τους, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα.