Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αγροτιδα (Κοφτοσκουληκα) - ΜΑΡΟΥΛΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Έντομα Εδάφους: Σιδηροσκούληκα, συρματοσκούληκα βελονίδες (Agriotes spp.) Αγρότιδες, κοφτοσκούληκα ή καραφατμέ (Agrotis segetumΑ. ypsilon), Πρασάγγουρας κρεμμυδοφάγος κολοκυθοκόφτης (Gryllotalpa gryllotalpa).

Τα προαναφερόμενα έντομα εδάφους μπορεί να κάνουν σημαντική ζημιά στις καλλιέργειες των φυλλωδών λαχανικών σε εδάφη ελαφρά, πλούσια σε οργανική ουσία και με αρκετή υγρασία. Στις προσβολές από σιδηροσκούληκα και κοφτοσκούληκα οι ζημιές εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή κηλίδων μέσα στο χωράφι. Τα κοφτοσκούληκα συνήθως ακολουθούν τις γραμμές φύτευσης.
Η μεγάλη διάρκεια του βιολογικού τους κύκλου του πρασάγγουρα (1-2 έτη) και των σιδηροσκούληκων (3-4 έτη), σε συνδυασμό με το ότι προστατεύονται καλά στο έδαφος δυσκολεύει την καταπολέμηση τους

Πριν τη φύτευση, ελέγχουμε για κοφτοσκούληκα τα ζιζάνια στον περιβάλλοντα χώρο του χωραφιού. Μετά τη φύτευση, ελέγχουμε για μαραμένα φυτά ή φυτά που έχουν ζημιά στα στελέχη τους. Τα ενήλικα ωοτοκούν σε φυτά ξενιστές κυρίως των γενών Plantago, Convolvulus ή αυτοφυή Graminae.

Βιολογική καταπολέμηση: -Εφαρμογή δολωμάτων με πίτουρα ή πούλπα ζαχαρότευτλων, πύρεθρο και νερό, τα οποία σκορπίζονται αργά το απόγευμα στις γραμμές φύτευσης κατά προτίμηση μετά από πότισμα, κατά των κοφτοσκούληκων και του πρασάγγουρα. Σκευάσματα του Bacillus thuringiensis var kurstaki. πριν ή κατά τη σπορά ή τη φύτευση κατά των προνυμφών των κοφτοσκούληκων.

Παρακολούθηση πληθυσμού και χημική Καταπολέμηση:  Η χημική καταπολέμηση των εντόμων εδάφους συνίσταται στην ενσωμάτωση εντομοκτόνων εδάφους. Ειδικά για τα σιδηροσκούληκα πρέπει να γίνει εκτίμηση του προνυμφικού πληθυσμού ώστε να γίνει εντοπισμένη εφαρμογή, μόνο και όπου είναι αναγκαία.

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα:

Μακρο-οργανισμοί: