Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Μυγα της Μεσογειου - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Ceratitis capitataΦάσμα προσβαλλομένων: Το έντομο επιτίθεται σε πάνω από 260 διαφορετικούς καρπούς, άνθη, λαχανικά και καρύδια. Προτιμά τους καρπούς που είναι ώριμοι, χυμώδεις, με λεπτό φλοιό.
Tο ενήλικο έχει μήκος 4-5 εκ., δηλ. περίπου τα  2/3 του μεγέθους της οικιακής μύγας. Η κάμπια έχει μέγεθος 9x2 χιλ., είναι επιμήκης, κρεμ χρώματος, κυλινδρική. Η καταστροφή που προκαλεί στα εσπεριδοειδή προέρχεται από την εναπόθεση αυγών στους καρπούς και τους μαλακούς ιστούς των βλαστικών μερών συγκεκριμένων φυτών, τη διατροφή της κάμπιας και την αποσύνθεση των φυτικών ιστών με την εισβολή δευτερευόντων μικροοργανισμών. Τα ώριμα φρούτα που προσβάλλονται, μπορεί να μοιάζουν μουσκεμένα. Τα ανώριμα φρούτα συστρέφονται και συνήθως πέφτουν.

Αντιμετώπιση στην καλλιέργεια: Η κύρια μέθοδος αντιμετώπισης που χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια είναι η καταστροφή όλων των μη εμπορεύσιμων και μολυσμένων καρπών. Η εβδομαδιαία συγκομιδή των καρπών συμβάλλει στη μείωση των πηγών διατροφής του εντόμου.

Χημική αντιμετώπιση: α) Χρήση παγίδων με ειδική ελκυστική ουσία, και παγίδων με φερομόνες, για εξακρίβωση της παρουσίας και διακύμανσης του πληθυσμού του εντόμου. β) Με προληπτικούς ψεκασμούς, γ) Χημικοί ψεκασμοί μετά την εμφάνιση της μιγάς, (δεν είναι απολύτως αποτελεσματικοί γιατι η εναπόθεση αυγών δε χρειάζεται παρά λίγα λεπτά και τα κατάλοιπα των χημικών δε σκοτώνουν ενήλικες σε τόσο μικρό χρόνο. ) δ) Δολωματικοι ψεκασμοί

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοελκυστικά και Φερομόνες:

Εντομοπαγίδες:

Εντομοκτόνα: