Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Μυγα της Μεσογειου - ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιησιμες Ποικιλιες

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Μυγα της Μεσογειου (Ceratis capitata)

H Mεσογειακή μύγα, Ceratis capitata, είναι ένα από τα πλέον καταστροφικά για τους καρπούς έντομα στον κόσμο. Εξαιτίας της ευρείας διάδοσής του σ' όλο τον κόσμο, της ικανότητάς του να αντέχει σε ψυχρότερα κλίματα περισσότερο από τα άλλα παρόμοια είδη, και το ευρύ φάσμα των ξενιστών του, κατατάσσεται πρώτο στην πρόκληση οικονομικών βλαβών από έντομα. Σπάνια προσβάλλεται σοβαρά το αμπέλι.

Η προσβολή αρχίζει με την έναρξη της ωρίμανσης των φρούτων και συνεχίζεται ενόσω υπάρχουν ώριμα φρούτα. Μετά τη γονιμοποίηση μια θηλυκή μύγα μπορεί να γεννήσει μέχρι 300 αυγά σε ομάδες κάτω από τη φλούδα των φρούτων.
Οι προνύμφες (σκουλήκια) που θα εκκολαφθούν θα μπουν στη σάρκα των φρούτων και θα αρχίσουν να την κατατρώγουν. Αφού συμπληρώσουν την ανάπτυξή τους, εγκαταλείπουν τον προσβεβλημένο καρπό, ο οποίος στο μεταξύ πιθανόν να πέσει από το δέντρο και εισέρχονται στο έδαφος για να χρυσαλλιδωθούν. Από τις χρυσαλλίδες στη συνέχεια βγαίνουν τα τέλεια έντομα, δηλαδή οι μύγες που θα επαναλάβουν το καταστροφικό τους έργο.
 

 
Συμπτώματα: Η ζημιά στις καλλιέργειες που προκαλούν οι μύγες αυτές προέρχεται από την εναπόθεση αυγών στις ρόγες του σταφυλιού, τη συνακόλουθη θρέψη της κάμπιας και την αποσύνθεση των φυτικών ιστών από την προσβολή από δευτερεύοντες μικροοργανισμούς.
Η διατροφή της κάμπιας από τις ρόγες είναι ιδιαίτερα καταστροφική. Οι προσβεβλημένες ρόγες μοιάζουν μουσκεμένες. Οι σήραγγες που δημιουργούν οι κάμπιες, γίνονται σημεία εισόδου για βακτήρια και μύκητες.

Καταπολέμηση: Με εγκεκριμένα εντομοκτόνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection