Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Μυγα της Μεσογειου - ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Ο συγκεκριμένος επιβλαβής οργανισμός σε μεγάλους πληθυσμούς μπορεί να προκαλέσει πτώση καρπών. Περιλαμβάνεται στους οργανισμούς που πρέπει να παρακολουθούνται για αποφυγή ή ελαχιστοποίηση της εμφάνισης προσβολών.
Στα πρώτα στάδια της προσβολής τα συμπτώματα της προσβολής των καρπών από προνύμφες είναι δύσκολο να παρατηρηθούν εξωτερικά αφού το έντομο ωοτοκεί στη σάρκα των καρπών και η προνύμφη ολοκληρώνει την ανάπτυξή της στο εσωτερικό τους.
Η παρακολούθηση της παρουσίας και της εξέλιξης του πληθυσμού του εντόμου Ceratitis capitata γίνεται με τη χρήση τροφικών παγίδων.
  • Ο αριθμός των παγίδων εξαρτάται από το μέγεθος του οπωρώνα και την κατανομή των καλλιεργειών στην περιοχή.
  • Η ανάρτηση των παγίδων στους οπωρώνες γίνεται λίγο πριν έναρξη τις ωρίμανσης των καρπών και παραμένουν στους οπωρώνες μέχρι και το τέλος της συγκομιδής των καρπών.
  • Η σύλληψη ενηλίκων της μύγας της Μεσογείου στις παγίδες δεν συνεπάγεται και προσβολή καρπών από προνύμφες.
  • Εφόσον συλλαμβάνονται άτομα στις παγίδες θα πρέπει να γίνεται συστηματική δειγματοληψία καρπών και έλεγχος για την παρουσία αβγών και προνυμφών του εντόμου στο εσωτερικό των καρπών.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection