Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

ΚΑΠΝΟΣ - Κολεοπτερα - Σκαθαρια

Εφαρμογή του DEMETRINA για ΚΑΠΝΟΣ

DEMETRINA

Deltamethrin 1.54%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 98.45%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΑΠΝΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Αγρότιδα ή καραφατμέ (Agrotis sp.)
Αφίδες (Aphis sp.)
Προνύμφες φυλλώματος (Barathra sp.)
Αφίδες (Dysaphis sp.)
Άλτης (Epitrix cucumeris (HARRIS))
Άλτης (Epitrix pubescens (KOCH))
Θρίπες (Frankliniella sp. KARNY)
Πράσινο σκουλήκι (Heliothis armigera) (χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αφίδες (Macrosiphum euphorbiae)
Αφίδες (Myzus sp.)
Προντένια ή Αιγυπτιακό Σκουλήκι (Prodenia litura)
Θρίπες (Thrips sp.)
80 κ.εκ. (ml) ανά στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Ψεκασμός με την εμφάνιση των προσβολών με μεσοδιάστημα 7 ημερών
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 7
Για την καλλιέργεια "ΚΑΠΝΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής - στομάχου κατά μυζητικών και μασητικών εντόμων. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων και συγκεκριμένα στις διαύλους των ιόντων Na στις προσυναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Στα μηλοειδή η δόση των 80 κ.εκ. σκευάσματος /hl πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 lt/στρεμμα) έτσι ώστε η τελική δόση του σκευάσματος να μην ξεπερνάει τα 50κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων.
• ** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Η εφαρμογή του προϊόντος στο καλαμπόκι οδηγεί στη μείωση των επιπέδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. και Sesamia spp.
Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π.
Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση ανθεκτικότητας στην Ελλάδα.
Το κλειδί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας είναι να μειωθεί η πίεση επιλογής που προκαλείται από την υπερβολική χρήση ή κατάχρηση, επειδή αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή των ανθεκτικών μορφών του εντόμου και την επακόλουθη εξέλιξη των πληθυσμών που είναι ανθεκτικά σε αυτό το εντομοκτόνο ή ακαρεοκτόνο (IRAC).
Σύμφωνα με τις αρχές του IPM (Insecticide Resistance Management) και του ICM, το IRAC προτείνει μια λίστα από κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης ανθεκτικότητας προκειμένου να διαθέτει αξιόλογα εργαλεία προστασίας που λειτουργούν αποτελεσματικά και ελαχιστοποιούν τα κόστη χρήσης (MIIIA1Sec7_meteor).
- σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας: Δεν εφαρμόζεται, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του βλαστητικού κύκλου του φυτού.
Συνθήκες εφαρμογής: Στα μηλοειδή η δόση των 80 κ.εκ. σκευάσματος /hl πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 lt/στρεμμα) έτσι ώστε η τελική δόση του σκευάσματος να μην ξεπερνάει τα 50κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων. • ** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Η εφαρμογή του προϊόντος στο καλαμπόκι οδηγεί στη μείωση των επιπέδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. και Sesamia spp. Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π. Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση ανθεκτικότητας στην Ελλάδα. Το κλειδί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας είναι να μειωθεί η πίεση επιλογής που προκαλείται από την υπερβολική χρήση ή κατάχρηση, επειδή αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή των ανθεκτικών μορφών του εντόμου και την επακόλουθη εξέλιξη των πληθυσμών που είναι ανθεκτικά σε αυτό το εντομοκτόνο ή ακαρεοκτόνο (IRAC). Σύμφωνα με τις αρχές του IPM (Insecticide Resistance Management) και του ICM, το IRAC προτείνει μια λίστα από κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης ανθεκτικότητας προκειμένου να διαθέτει αξιόλογα εργαλεία προστασίας που λειτουργούν αποτελεσματικά και ελαχιστοποιούν τα κόστη χρήσης (MIIIA1Sec7_meteor). - σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας: Δεν εφαρμόζεται, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του βλαστητικού κύκλου του φυτού.
Συνδυαστικότητα:
Το προϊόν δεν είναι αναμίξιμο με παρασιτοκτόνα με αλκαλική αντίδραση
Φυτοτοξικότητα:
Δεν υπάρχει γνωστή φυτοτοξικότητα στις καλλιέργειες (Agrochemicals Handbook, 1983) (Thomson, W. T., 1989) (Kidd, H., et al., 1991).
Δεν έχει καταγραφεί φυτοτοξικότητα (βλ. μελέτες που υποβάλλονται στο παράρτημα, σημείο 6.1.3.1/01 και επακόλουθα έως το 6.1.3.1/18).
Μην το χρησιμοποιείτε κατά την περίοδο γονιμοποίησης.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλη. 10 ml, 40 ml, 50 ml, 80 ml, 100 ml, 160 ml, 200 ml, 250 ml, 400 ml, 500 ml, 800 ml. HDPE, COEX.
2.Φιάλη/Δοχείο. 1 λίτρο, 1.6 λίτρα, 2 λίτρα, 2.4 λίτρα, 3 λίτρα, 5 λίτρα. HDPE, COEX.


Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2023
Ημερομηνία απόσυρσης: 13/09/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
DIACHEM S.p.A. (Alessandro)
Via Tonale 15
24061
Albano S.Alessandro (BG)
ITALY
TEL: +39 0363 355611
FAX: +39 0363 355610
e-mail: emanuela.andreini@diachemagro.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΦΑΡΜΑΧΗΜ ΑΒΕΕ
Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, Τ.Θ. 1026
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 569630
FAX: 2310 797047
e-mail: registration@farmachem.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΚΑΠΝΟΣ