Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Κολεοπτερα - Σκαθαρια - ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Ραβδωτό σκαθάρι (Αcalymma vittata): Έχει μήκος 6mm κίτρινα προς πορτοκα­λί χρώματος, με 3 μαύρες ρίγες και μαύρο κεφάλι. Ε­κτός από τη ζημιά που προκαλεί τρώγωντας τα φύλλα και τα άνθη, μεταφέρει ιώσεις και βακτηριώσεις ενώ η λάρβα του τρέφεται με τους υπόγειους βλαστούς και τις ρίζες.

Παπαδίτσα ή Lady Bug: Aποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς της κολοκυθιάς η οποία μοιάζει με την πασχαλίτσα. Φαγώματα και ξήρανση στην κάτω επι­φάνεια των φύλλων είναι τα συμπτώματα από την προσβολή στη κολοκυθιά. Εχει 16 μαύρα στίγματα, η λάρβα του είναι κιτρινωπή και “αγκαθωτή” και τα αβγά του τα αφήνει στην κάτω πλευρά των φύλλων. Εχει εχθρούς πολλά αρπακτικά και την παρασιτική σφήκα. Για την αντιμε­τώπιση του μπορεί να χρησιμοποιη­θεί ροτενόνη ή πυρεθρίνη. Ο ψεκα­σμός γίνεται ιδιαίτερα στην κάτω πλευρά των φύλλων. Θα πρέπει να γίνεται καταστροφή των υπολειμμά­των από προσβεβλημένες φυτείες.

Ζάμπος: Τα σκαθάρια έχουν μήκος 12-16 χιλ., χρώμα σώματος μαύρο με καστανά πόδια και κεραίες. Βρισκετε κυρίως σε βαρειά εδάφη. Η εμφάνισή του ευνοείται από θερμό, ξηρό καιρό. Δραστηριοποιείται κυρίως τη νύχτα. Τα ακμαία και οι προνύμφες προκαλούν φαγώματα στα φύλλα. Σε σοβαρή προσβολή το φύλλο εξαφανίζεται και μένουν στο φυτό μόνο τα νεύρα και τα στελέχη. Χαρακτηριστικό του εντόμου είναι τα πορτοκαλόχρωμα αυγά του, που τα τοποθετεί σε ομάδες των 10-30 στην κάτω επιφάνεια του φύλλου.

Αντιμετώπιση:
α) Φυσικoί εχθροί του Ραβδωτού σκαθαριού (Αcalymma vittata) είναι διάφορα αρπακτικά σκαθάρια όπως τα Podabrus tomentosus και Chauliognathus pennsyllanicus.
β) Προληπτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προστατευτι­κό δίχτυ.
γ) Ψεκασμοί με εγκεκριμμένα σκευάσματα.
δ) Ο ψεκα­σμός για τιν Παπαδίτσα πρεπει γίνεται ιδιαίτερα στην κάτω πλευρά των φύλλων.
ε) Καταστροφή των υπολειμμά­των από προσβεβλημένες φυτείες.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection