Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Καμπιες φυλλοφαγες - ΜΑΡΟΥΛΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Λεπιδόπτερα - Spodoptera exigua (σποντόπτερα),Trichoplusia ni (τριχοπλούσια)

Καλλιεργητικά μέτρα κατά της σποντόπτεραςα) Δίσκος αμέσως μετά την συγκομιδή για τη θανάτωση των προνυμφών και νυμφών. β) Καταστροφή των ζιζανίων στα όρια του χωραφιού.

Βιολογική Καταπολέμηση: Οι προνύμφες αυτών των λεπιδοπτέρων έχουν πολλούς φυσικούς εχθρούς που συχνά κρατούν τους πληθυσμούς τους κάτω από το οικονομικό επίπεδο ζημιάς. Μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τη δράση των φυσικών εχθρών με τον περιορισμό των επεμβάσεων, κυρίως από το αραίωμα έως το σχηματισμό της κεφαλής.

Παρακολούθηση πληθυσμού και χημική καταπολέμηση:  Ελέγχουμε για την παρουσία ομάδων αυγών και νεαρών προνυμφών της σποντόπτερας πριν την ανάδυση των φυταρίων, στα ζιζάνια. Εάν οι πληθυσμοί είναι υψηλοί στα ζιζάνια, ελέγχουμε προσεκτικά τα σπορόφυτα για προνύμφες. Μετά την ανάδυση των φυταρίων ελέγχουμε δύο φορές την εβδομάδα για ομάδες αυγών και νεαρές προνύμφες και για συμπτώματα προσβολής από τις προνύμφες (π.χ. τρύπες στα φύλλα). Οι καλύτερες ώρες της ημέρας για ψεκασμό κατά της σποντόπτερας είναι την αυγή ή τη δύση και για τα άλλα είδη το απόγευμα.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection