Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Καμπιες φυλλοφαγες - ΠΕΠΟΝΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Κάμπιες λεπιδόπτερωνHelicoverpa armigeraPlusia gammaSpodoptera littoralisΑgrotis sp. / (Noctuidae), Ostrinia nubilalisDiaphania hyalinata / (Pyralidae), Cheimatobia sp. (Geometridae), κ.α.

Συνήθως δεν δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, όταν υπάρχει μεγάλος πληθυσμός η παρουσία τους χαρακτηρίζεται από φαγώματα στα φυτά, Οι προνύμφες απαντώνται στο φύλλωμα ενώ η νύμφωσή τους γίνεται στο έδαφος. Ανάλογα με το είδος μπορεί να δραστηριοποιούνται την ημέρα ή τη νύχτα. Έχουν βιολογικό κύκλο μερικές εβδομάδες π.χ. 5 - 8 ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες. Η ζημιά στα φυτά γίνεται από τις κάμπιες οι οποίες προσβάλλουν το φύλλωμα και κυρίως τους καρπούς όπου σχηματίζουν στοές και υποβαθμίζουν την εμπορική τους αξία.

Αντιμετώπιση: 
  α) Βαθιά άροση για την καταπολέμηση των προνυμφών που βρίσκονται στο έδαφος. 
  β) Καταστροφή ζιζανίων γύρω από την καλλιέργεια που αποτελούν ξενιστές λεπιδοπτέρων. 
  γ) Εάν υπάρχει ιστορικό στην περιοχή, χρήση φερομονικών παγίδων για την παρακολούθηση του πληθυσμού. 
  δ) Βιολογική καταπολέμηση με αξιοποίηση ιθαγενούς πανίδας όπως παρασιτοειδή του γένους Trichogramma, αρπακτικά Miridae κ.α. Για την αξιοποίηση των ιθαγενών εχθρών πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί και να γίνεται χρήση εκλεκτικών εντομοκτόνων όταν υπάρχει ανάγκη στην αρχή της καλλιέργειας. 
  ε) Χημική καταπολέμηση με εγκεκριμένα εντομοκτόνα.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection