Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Λιριομυζες - ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Liriomyza trifolii και Liriomyza huidobrensis: Προσβάλλουν τα άνθη τα φύλλα και τους καρπούς. Έχουν πολλές γενεές το χρόνο. Ευνοούνται από θερμοκρασίες 20-30oC, ενώ μειώνονται σημαντικά οι πληθυσμοί σε θερμοκρασίες κάτω των 10oC και άνω των 30oC. Τα ενήλικα θηλυκά τσιμπούν τα φύλλα του ξενιστή προκαλώντας πληγές είτε για να τραφούν, είτε για να εναποθέσουν τα μικροσκοπικά αυγά τους κάτω από την επιδερμίδα των φύλλων. Η ζημιά προέρχεται από τις προνύμφες που διεισδύουν και τρέφονται μεταξύ των δύο επιδερμίδων και προκαλούν στοές στα φύλλα και από τα τέλεια έντομα που προκαλούν τσιμπήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της φυλλικής επιφάνειας, τη μείωση της φωτοσύνθεσης και επομένως τη μείωση της παραγωγής.

Αντιμετωπίση: α) Προσεκτική παρακολούθηση των φυτών για έγκαιρο εντοπισμό τσιμπημάτων ή στοών. β) Τοποθέτηση ειδικών δικτύων στα παράθυρα και διπλή πόρτα εισόδου στο θερμοκήπιο ή δικτυοκήπιο αν πρόκειται για κλειστή καλλιέργεια. γ) Με την τοποθέτηση ειδικών κολλητικών παγίδων και τακτικός έλεγχος για παρακολούθηση του πληθυσμού του εντόμου. δ) Καταστροφή των ζιζανίων και παλιών φυτείων. ε) Βαθύ όργωμα για καταστροφή των χρυσαλλίδων στο έδαφος.

Εντομοκτόνα:

Μακρο-οργανισμοί: