Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Λιριομυζες - ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Η Λιριόμυζα είναι μια μικρή μαύρη και κίτρινη μύγα που τοποθετεί τα αυγά της στο φύλλο. Ολόκληρος ο κύκλος ζωής μπορεί να πάρει μόλις 2 εβδομάδες σε ζεστό καιρό. το έντομο μπορεί να περάσει από 7 έως 10 γενιές ετησίως.

Συμπτώματα: Λεπτά, άσπρα, μονοπάτια και τυλίγματα στα φύλλα. η βαριά προσβολή μπορεί να οδηγήσει σε λευκές κηλίδες στα φύλλα και πρόωρη πτώση αυτών. Αν η προσβολή από το έντομο γίνει νωρίς στα αρχικά στάδια τις καλλιέργειας μπορεί να προκαλέσει μείωση της απόδοσης των καρπών.

Αντιμετώπιση
  α) Ελέγξτε για σημάδια στα φύλλα πριν από τη φύτευση.
  β) Αφαιρέστε τα φυτά από το χώμα αμέσως μετά τη συγκομιδή.
  γ) Χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων όταν τα συμπτώματα στα φύλλα έχουν αναγνωριστεί. Οι άσκοποι ψεκασμοί θα μειώσουν τους πληθυσμούς των φυσικών εχθρών της λιριομυζας.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection