Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Λιριομυζες - ΜΑΡΟΥΛΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Λιριόμυζα Liriomyza spp. (L. bryoniaeL. trifoliiL. huidobrensis κ.α)

Οι φυλλορύκτες που προσβάλλουν το μαρούλι είναι το L. bryoniae, το L.trifolii (προσβάλλει και το σέλινο) και το L. huidobrensis (προσβάλλει και το σέλινο, αντίδι, σπανάκι, μαϊντανό και ραδίκι).
 
Αντιμετώπιση
α) Ο τακτικός έλεγχος (παρακολούθηση) στο στάδιο των σπορόφυτων βοηθάει να αποφασίσουμε για την ανάγκη επέμβασης. 
β) Αποφεύγουμε, όπου είναι δυνατό, την εγκατάσταση των χωραφιών δίπλα σε προσβεβλημένα χωράφια εδικά όταν αυτά είναι κοντά στη συγκομιδή καθώς οι αλευρώδεις έχουν ένα μεγάλο εύρος κηπευτικών που είναι ξενιστές.

Βιολογική καταπολέμηση: Φυσικοί εχθροί, ειδικά παρασιτοειδή του γένους Diglyphus, ελέγχουν αποτελεσματικά τις λιριόμυζες εκτός αν θανατωθούν από εντομοκτόνα.

Παρακολούθηση πληθυσμού και χημική καταπολέμηση: Παρατηρούμε τακτικά τα σπορόφυτα για στοές. Οι περισσότερες στοές εμφανίζονται στις κοτυληδόνες και τα πρώτα πραγματικά φύλλα. Εάν οι πληθυσμοί από τις λυριόμυζες αυξηθούν σε πολύ όταν τα σπορόφυτα βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των 4-5 φύλλων, μπορεί να χρειάζεται χημική επέμβαση. Στο μαρούλι ωστόσο, εάν υπάρχουν στοές σε εδώδιμα φύλλα, μπορεί να χρειαστεί χημική καταπολέμηση.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection