Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Παρλατορια - ΕΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

ΠαρλατόριαParlatoria oleae (Colvee) HOMOPTERA: DIASPIDIDAE
Είναι πολυφάγο είδος. Από την προσβολή του κοκκοειδούς αυτού ζημιώνονται περισσότερο οι επιτραπέζιες ποικιλίες. Εγκαθίσταται σε φύλλα, κλαδίσκους, κλάδους, κορμό και καρπούς δημιουργώντας συνήθως ερυθρές κηλίδες ή και παραμόρφωση. Η ζημιά στους καρπούς προκαλείται κυρίως από τα άτομα της 2ης γενεάς που εγκαθίστανται κυρίως στους καρπούς. Οι νεαρές έρπουσες νύμφες της 1ης γενεάς εμφανίζονται Μάιο-Ιούνιο στις πρώιμες και όψιμες περιοχές της χώρας αντίστοιχα.
Βιολογική καταπολέμηση: Το έντομο αυτό ελέγχεται σημαντικά στη χώρα μας από το εκτοπαρασιτοειδές Aphytis maculicornis. Άλλοι φυσικοί του εχθροί είναι τα αρπακτικά Chilocorus bipustulatus και Pharoscymnus pharoides.
Χημική αντμετώπιση: Όπου υπάρχουν προσβολές η αντιμετώπιση πρέπει να γίνει στο τέλος της εκκόλαψης των ερπουσών προνυμφών χρησιμοποιώντας τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά.
Ο ψεκασμός με εντομοκτόνα είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου επώασης των νυμφών πρώτης γενιάς. Η καλύτερη εποχή γι’ αυτή την εργασία είναι κοντα στο Μάη.

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα: