Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Φθοριμαια - ΠΑΤΑΤΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Ο εχθρός Φθοριμαία: Νυκτόβιο έντομο με δραστηριότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ανάλογα με τις θερμοκρασίες(>10°C).
Παρουσιάζει περίπου 5-6 γενιές το έτος
Οι προσβολές εντοπίζονται στα φύλλα με κατανάλωση του παρεγχύματος και ξήρανση τους, στο στέλεχος του φυτού με τη διάνοιξη στοών και στους κονδύλους (η ζημιά συνεχίζεται και στις αποθήκες) στους οποίους ανοίγει βαθιές στοές στην είσοδο των οποίων αφήνει τα περιττώματα.
Στις στοές αναπτύσσονται ακάρεα, μύκητες ή βακτήρια που προκαλούν σήψη των κονδύλων και τους καθιστούν ακατάλληλους προς κατανάλωση από τον άνθρωπο και σε περιπτώσεις έντονων προσβολών και από τα ζώα.

Παρακολούθηση- Αντιμετώπιση Φθοριμαίας: Συνιστάται παρακολούθηση του πληθυσμού της φθοριμαίας με τη χρήση φερομονικών παγίδων α) από τον φορέα Γεωργικών προειδοποιήσεων. β) από τους καλλιεργητές. Η εγκατάσταση των παγίδων γίνεται με την ολοκλήρωση της σποράς. Τοποθετούνται προς το κέντρο του χωραφιού μετά την εμφάνιση των φυτών και η παρακολούθησή τους ολοκληρώνεται με το τέλος της συγκομιδής.
Ο πρώτος ψεκασμός θα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την έναρξη των πρώτων συλλήψεων στις φερομονικές παγίδες και η θερμοκρασία να έχει φθάσει τους 16°C. Μέχρι αρχές Ιουλίου εφαρμόζονται τοπικοί ψεκασμοί μόνο όταν έχουμε υψηλό αριθμό συλλήψεων (>100 ακμαία ανά τριήμερο).
Από μέσα Ιουλίου έως Αύγουστο γίνονται τοπικοί ψεκασμοί για μέτριο αριθμό συλλήψεων(>40 ακμαία ανά τριήμερο). Σε υψηλές θερμοκρασίες εφαρμόζεται επαναληπτικός ψεκασμός μετά 10 ημέρες.

Καλλιεργητικά μέτρα: α) Επιμελής άρδευση. Συχνά ποτίσματα με μικρές ποσότητες νερού (ανάλογα με τον τύπο εδάφους και τις επικρατούσες κλιματικές συνθήκες) Οι ρωγμές που δημιουργούνται στο έδαφος επιτρέπουν την είσοδο του εντόμου Φθοριμαία για ωοτοκία. β) Καλή στράγγιση του εδάφους και όχι υπερβολικές αρδεύσεις. Η υπερβολική υγρασία ευνοεί τις βακτηριώσεις και την ανάπτυξη των ζιζανίων.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection