Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Σκολυτης - ΚΕΡΑΣΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Η κερασιά προβάλετε έντονα από της ξυλοφαγες προνυμφες του σκαθαριού ΣΚΟΛΥΤΗΣ (Scolytus rugulosus Müller, Coleoptera: Curculionidae, Scolytinae)

Οι προνύμφες αναπτύσσονται σε διάφορα ξύλα. Μπορούν να χωριστούν σε ομάδες. Οι προνύμφες της πρώτης ομάδας αναπτύσσονται σε στοές κάτω από το φλοιό, τρέφονται με το φλοιό. Τα σκαθάρια της τελευταίας ομάδας σκάβουν τούνελ σε νεκρά δέντρα.

Aντιμετώπιση: Σε οπωρώνες που παρουσιάζουν προσβολές από το έντομο αυτό, συνιστάται τα κλαδιά από το χειμερινό κλάδευμα να αφήνονται στην άκρη του κερασεώνα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως φυσικές εντομοπαγίδες οι οποίες θα καίγονται την Άνοιξη, με την εμφάνιση του εντόμου (τοποθέτηση των κλαδιών περιμετρικά κάθε 10-20 μέτρα).

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection