Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Σκολυτης - ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ - ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Έχει 2 γενεές το έτος, με τα ενήλικα της πρώτης γενεάς να εμφανίζονται απο τα μέσα Σεπτεμβρίου ως τα τέλη Οκτωβρίου και της δεύτερης γενεάς απο τα μέσα Απριλίου ως τις αρχές Ιουνίου.  Η διαχειμάση γίνεται με τη μορφή πλήρους αναπτυγμένης προνύμφης, στη στοά που δημιουργεί. Τα ενήλικα θηλυκά γεννούν κατά μέσο όρο 50 αυγά, σε σχισμές (στοές), τις οποίες ανοίγουν στον φλοιό του δέντρου.

Ζημιά: Το κολεόπτερο μπορεί να ξεράνει κλάδους και κλαδίσκους, με ταυτόχρονη έκκριση κόμμεως. Σημαντική ζημιά προκαλούν τα ενήλικα θηλυκά, ορρύσοντας στοές στο ξύλο. Οι μητρικές και οι θυγατρικές στοές αρχικά είναι κάθετες μεταξύ τους, στη συνέχεια όμως αποκλίνουν. Προσβάλλει κυρίως τα εξασθενημένα δένδρα, χωρίς όμως να αποκλείονται και τα υγιή, ιδιαίτερα σε περίοδο ξηρασίας.

Αντιμετώπιση: Όλα τα μέτρα καταπολέμησης του S. rugulosus, τα οποία είναι κυρίως μηχανικά και καλλιεργητικά, έχουν ως βασικό στόχο τη διατήρηση των δέντρων σε καλή κατάσταση. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η εφαρμογή κατάλληλης λίπανσης, άρδευσης και κλάδευσης. Το κλάδεμα γίνεται με σκοπό την αφαίρεση προσβλημένων κλάδων.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection