Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Βοτρυτης - ΚΑΡΟΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Στην επιφάνεια των αποικισμένων ιστών, ο μύκητας (Botrytis cinerea) παράγει το γκρι μυκήλιο και μάζες μικροσκοπικών κονιδίων (άφυλλα σπόρια) σε μικρές ομάδες όπως είναι περίπου τα σταφύλια και είναι καφετί χρώματος. Τα γενικά συμπτώματα περιλαμβάνουν έναν γκρι προς καφετί αποχρωματισμό, και ένα συγκεχυμένο υπόλευκο, γκρι-μαύρη μούχλα αναπτύσσεται στις επιφάνειες των προσβεβλημένων περιοχών. Τα σπορόφυτα καταρρέουν από την υγρή αποσύνθεση του μίσχου. Η χαρακτηριστικη γκρι μούχλα αναπτύσσεται σύντομα στον αποσυντεθειμένο ιστό. Η ρίζα του καρότου μπορεί επίσης να μολυνθεί από τα κονίδια, που εισάγονται μέσω των ρωγμών, των εγκοπών, των πληγών που δημιουργούνται από τα έντομα ή των τραυμάτων που δημιουργούνται από άλλα παθογόνα.

Ο μύκητας απαιτεί υγρασία και υγρές επιφάνειες και δροσερές και υγρές κλιματολογικές συνθήκες (15 - 25 oC) με λίγο αέρα για την καλύτερη δυνατή μόλυνση. Η ασθένεια μπορεί να προσβάλει και αποθηκευμένα καρότα που αποθηκεύονται για εβδομάδες ή μήνες σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 0 - 10 oC.

Αντιμετώπιση:
  α) Αποφυγή της υπερβολικής άρδευσης και του πρωινού ποτίσματος.
  β) Μετά τη σοδειά, χρειάζεται προσεκτική συλλογή, αφαίρεση και κάψιμο, ή καθάρισμα με άροτρο όλων των απομεινόντων φυτών.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Botrytis cinerea,

Μυκητοκτόνα: