Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Αφιδες - ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Aφίδες [Brevicoryne brassicae (αφίδα του λάχανου), MyzuspersicaeLipaphiserysimi]
Τα σταυρανθή προσβάλλονται από πολλά είδη αφίδων με πιο κοινό την αφίδα του λάχανου (Brevicoryne brassicae).

Αντιμετώπιση: Οι καλλιεργητικές πρακτικές και οι φυσικοί εχθροί των αφίδων μπορούν να μειώσουν την προσβολή από τις αφίδες και να καθυστερήσουν ή να εξαλείψουν την ανάγκη για εφαρμογή εντομοκτόνων. Συνήθως είναι αναγκαία μία τουλάχιστον εφαρμογή κατά των αφίδων πριν το σχηματισμό της κεφαλής, ωστόσο, εάν είναι δυνατόν να περιοριστούν οι εφαρμογές σε αυτό το στάδιο, αποφεύγονται οι δαπάνες για επιπλέον εφαρμογές εντομοκτόνων και να διατηρηθούν οι φυσικοί εχθροί και άλλων επιζήμιων εντόμων, κυρίως λεπιδοπτέρων κάτω από τα όρια οικονομικής ζημιάς. Βιολογική καταπολέμηση Η αφίδα του λάχανου έχει πολλούς φυσικούς εχθρούς με πιο σημαντικούς αρπακτικά Coccinelidaeκαι Syrphidae, και το παρασιτοειδές Diaeretiellarapae .

Καλλιεργητικά μέτρα: 
α) 
Καταστροφή των υπολειμμάτων της καλλιέργειας αμέσως μετά τη συγκομιδή και απομάκρυνση ή καταπολέμηση αυτοφυών φυτών ξενιστών κυρίως σταυρανθών γύρω από τα όρια του χωραφιού. 
β) Οι προσβολές στα λάχανα Βρυξελλών είναι δυνατόν να ξεκινήσουν στο σπορείο γι’ αυτό θα πρέπει να εξασφαλίζονται καθαρά φυτά για μεταφύτευση. 
γ) Η απομάκρυνση και καταστροφή των προσβεβλημένων φυτών από το χωράφι είναι αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της καλλιέργειας. 
δ) Τα προβλήματα με την αφίδα L. erysimi έχουν την τάση να επανεμφανίζονται στα ίδια χωράφια. Συστήνεται η μακροπρόθεσμη εναλλαγή καλλιεργειών.

Παρακολούθηση πληθυσμού και χημική καταπολέμηση: Έλεγχος του χωραφιού για την αφίδα του λάχανου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μετά την επέμβαση, θα πρέπει να γίνεται επανέλεγχος του χωραφιού συχνά και καταπολέμηση αν επανεμφανιστούν πληθυσμοί.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection