Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους ορους χρήσης μας. Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας μπορείτε ανα πάσα στιγμή να διαγραψετε το λογαριασμό σας.
Συχνότητα και σπουδαιότητα: . Οι αφίδες προκαλούν έντονη παραμόρφωση της νεαρής βλάστησης,αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και φορείς ιδιαίτερα καταστρεπτικών φυτοπαθογόνων ιών οπος την Σάρκα. Σε ζεστή και υγρή άνοιξη, πρέπει πάντα να ετοιμαζόμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε τον ταχύστατο πολλαπλασιασμό τους. Δημιουργούν μεγάλες αποικίες και πολλές γενιές αναπτύσσονται σε μία βλαστική περίοδο, ακόμα και 3-4 γενιές.
Συμπτώματα: Δημιουργούν διάφορες παραμορφώσεις σ’ αυτά. Τα φύλλα κιτρινίζουν, εξασθενούν και μπορεί να πέσουν. Οι βλαστοί και οι άξονές τους υπαναπτύσσονται και συστρέφονται. Η ανάπτυξη του βλαστού σταματά. Η απώλεια θρεπτικών συστατικών επιτείνεται ως αποτέλεσμα αυτής της ποσοτικής και ποιοτικής υποβάθμισης της παραγωγής. Το εκκρινόμενο μελίτωμα προσφέρει ιδανικό τόπο για να κολλήσει αργότερα η μούχλα.
Αντιμετώπιση: α) Ισορροπημένη παροχή θρεπτικών συστατικών. β) Τακτική καταπολέμηση των ζιζανίων. γ) Απομάκρυνση των μολυσμένων φύλλων και άλλων τμημάτων του δέντρου. Τα παραπάνω είναι όλα μέτρα με τα οποία ελαχιστοποιείται η πιθανότητα δημιουργίας αποικιών στη βλαστική περίοδο.
Για ένα λογικό χημικό έλεγχο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον αριθμό των αυγών, το χρόνο της πρώτης εμφάνισης των θηλυκών και τον τόπο του πολλαπλασιασμού. δ) Σε οπωρώνες που παρατηρείται προσβολή της νεαρής βλάστησης από αφίδες, συνιστάται άμεσα επέμβαση με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο.
Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού
Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας
Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Με το Plant Protection έχετε πρόσβαση στις λίστες των επιτρεπόμενων σκευασμάτων ανά καλλιέργεια, τις οδηγίες χρήσης, τα δοσολογικά σχήματα, και τον τρόπο εφαρμογής τους, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα.