Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Θριπες - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Pezothrips kellyanus (Thysanoptera; Thripidae) Kelly Citrus Thrips (KCT), Heliothrips haemorrhoidalis (Thysanoptera; Thripidae)
 
Το είδος Pezothrips kellyanus έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις ποικιλίες των εσπεριδοειδών (κυρίως λεμονιές και πορτοκαλιές) με συμπτώματα στους καρπούς και λιγότερο στα τρυφερά φύλλα. Χαρακτηρίζεται ως ανθόφιλο είδος θρίπα το οποίο η εμφάνιση του στα εσπεριδοειδή συγχρονίζεται με την άνθηση τους αφού για την αναπαραγωγή του είναι αναγκαία η γύρη ανθέων O P. kellyanus εναποθέτει τα ωά του κυρίως στα άνθη (αλλά όταν αυτά δεν υπάρχουν τότε εναποθέτει στα φυτικά τμήματα στα οποία τρέφεται, όπως στα φύλλα και τους καρπούς (καρπίδια και ώριμοι καρποί).
Το είδος Heliothrips haemorrhoidalis Προσβάλλει τα φύλλα και τους ώριμους καρπούς των εσπεριδοειδών προκαλώντας εσχαρώσεις κυρίως στα σημεία επαφής τους.

Παρακολούθηση πληθυσμού: Σε άνθη και καρπίδια του εσπεριδοειδώνα (κυρίως πορτοκαλιάς και λεμονιάς, που είναι οι βασικοί ξενιστές του εντόμου, και στη συνέχεια σε βοτρυόκαρπου και μανταρινιάς). Τυχαία δειγματοληψία ανθέων και καταμέτρηση του αριθμού των ατόμων του P. kellyanus στα άνθη σε μεγάλο αριθμό δένδρων (5% των δένδρων οπωρώνα).

Ψεκασμός: Όταν παρατηρηθεί προσβολή στο 5-10% των καρπιδίων ή σύμφωνα με τις γεωργικές προειδοποιησεις της κάθε περιοχής, και τις συμβουλές των κατά τόπους γεωπόνων.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection