Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Θριπες - ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Θρίπας (Thrips tabaci): Έχει περισσότερες από 5-6 γενεές το έτος ενώ κάτω από ευνοϊκές συνθήκες μπορεί να συμπληρώσει τον βιολογικό του κύκλο σε 2-3 εβδομάδες. Είδος πολυφάγο, με αρκετές γενεές το χρόνο. Διαχειμάζει στο έδαφος και τον Μαϊο, όταν ολοκληρωθεί η άνθιση, προσβάλλει τα πυρηνοκάρπα. Είναι ευκίνητα και όταν ενοχληθούν μετακινούνται γρήγορα σε προφυλαγμένες θέσεις.

Ζημιές: Προκαλεί παραμορφώσεις στους βλαστούς, στα άνθη και στους καρπούς, ιδιαίτερα της νεκταρινιάς. Στον ύπερο των νεκταρινιών, τα τραύματα φελλοποιούνται και προκαλείται παραμόρφωση των καρπιδίων.

Καταπολέμηση:
α) Να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος στο τέλος της άνθησης έως αρχή της πτώσης των πετάλων σε πέντε σημεία του οπωρώνα.
β) Εάν καταμετρηθούν δύο τέλεια ή διαπιστωθεί παρουσία νεαρών νυμφών να γίνει επέμβαση με εγκεκριμένα σκευάσματα. Η επιλογή του κατάλληλου εντομοκτόνου έχει σαν γνώμονα τη χρήση μη μελισσοτοξικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ταυτόχρονα αποτελεσματικών απέναντι στον εχθρό στόχο.

Βιολογικά εντομοκτόνα:

Εντομοκτόνα με ακαρεοκτόνο δράση:

Εντομοκτόνα:

Μακρο-οργανισμοί: